Wat kan je doen bij overprikkeling?

Hoe je ontprikkelt is voor iedereen anders. Voor de één is dat een wandeling, voor de ander een rondje hardlopen. Vandaag deel ik graag nog een keer een paar van mijn tips die jou als moeder én jouw kind kunnen helpen met het reguleren van jullie prikkels.

⛺️Een tent bouwen van kussens en dekens. En als de tent af is lekker een boekje lezen. Een tent biedt geborgenheid. En als het ook nog eens zachte stofjes zijn en je kind dat fijn vindt, reguleert het ook nog eens op tast.

🧘‍♀️Kinderyoga. Een super fijne manier om binnen te bewegen. En jouw lijf blijft er ook nog eens soepel door 😉. Merk je dat je kind al behoorlijk vol zit? Doe er dan vooral bewegingen tussen waarbij je kind lekker op de grond ligt, kruipt etc. Of rol het in in een deken en laat je kind zich er uit worstelen.

🥤Drinken door een rietje of uit een bidon.

🍎Knapperig eten. Bijvoorbeeld een appeltje of een rauwe wortel.

👩‍👧Knuffelen op de manier die jouw kind fijn vindt. Sommige kinderen houden van zachte knuffels, andere kinderen houden juist meer van een stevige knuffel.

ontprikkeltips - gezinscoach Katwijk - Stefanie Veld

🌱Tuinieren. En dan vooral lekker sjouwen met gieters, vegen etc. Aan het werk dus😉Het ‘zwaar’ bewegen reguleert en het in de aarde werken zorgt nog eens extra voor dat je in je lijf zakt.

💃Een fijn muziekje. En dat kan een ontspannend muziekje zijn (Ik ben écht gek op klassieke muziek!) of juist een muziekje om lekker op te dansen. Pak je meteen een verhoogde hartslag en beweging mee. Reguleert ook dubbel.

Prikkelregulatie vindt gedurende de hele dag plaats. En de oplossing voor steeds maar overprikkeling zit dus ook niet in één ontprikkelende activiteit maar in aanpassingen gedurende de dag.

Eén gedachte over “Wat kan je doen bij overprikkeling?

Reacties zijn gesloten.