Online masterclass: het hoogsensitieve kind (met een sterke wil).

Boze buien, korte lontjes. Als moeder heb je het gevoel op eieren te lopen. De laatste tijd hoeft er maar iets kleins te gebeuren en de volgende uitbarsting is een feit.

Met buikpijn en tranen die hoog zitten naar school, niet in slaap kunnen vallen en zich overal zorgen om maken.

Er is niet één ‘type’ hoogsensitief kind. Wat ze allemaal wél met elkaar gemeen hebben is dat ze gevoeliger zijn voor prikkels, indrukken diepgaand verwerken, emoties intens ervaren én uiten. Vaak raken ze sneller overweldigd en overprikkeld. En hoe ze dat in hun gedrag laten zien, verschilt per kind.

Als jouw kind een sterke wil heeft, dan overschaduwt die sterke wil vaak de gevoelige kant van jouw kind. Maar ook de gevoelige kant van jouw kind mag de aandacht krijgen die het nodig heeft.


Heb jij al heel veel geprobeerd en lijkt niets te werken? En herken jij jouw kind in de omschrijving van hoogsensitiviteit en/of in de sterke wil?

Wil jij als moeder begrijpen hoe de gevoeligheid van jouw kind ‘werkt’? En handvatten om ermee om te gaan?

Zodat jouw kind zijn prikkels beter kan reguleren en zich minder vaak boos of verdrietig voelt. En in plaats daarvan fijn en ontspannen?

En dat jij jouw kind kunt helpen om met de uitdagingen die het leven soms biedt om te gaan? Zodat de spanning wat minder hoog oploopt en jouw kind vertrouwen in zichzelf voelt?

En dat jij je als moeder ook weer fijn en ontspannen en vol vertrouwen voelt? Omdat er weer rust is in jouw gezin? Dan is de Masterclass: het hoogsensitieve kind (met een sterke wil).

Wat gaat de masterclass jou brengen?

In mijn masterclass deel ik graag met je wat jou daarin gaat helpen. Zodat je praktische tools in handen hebt om mee aan de slag te gaan.

Wanneer je met de handvatten aan de slag gaat geeft dat je houvast en vertrouwen. En daarmee uiteindelijk ook weer steeds meer rust en ontspanning binnen jouw gezin.

Dit keer zullen we ook aandacht besteden aan de Sint en Kerst periode. Een periode in het jaar die voor veel hoogsensitieve kinderen extra spanning met zich meebrengt.

Wat komt er o.a. aan bod?

  • Wat is hoogsensitiviteit? En wat kenmerkt de sterke wil?
  • Hoe herken je overprikkeling en wat kan je doen om die te voorkomen of juist weer te ontspannen?
  • Hoe herken je onderprikkeling?
  • Het verschil in prikkelprofielen.
  • Faalangst en perfectionisme
  • Wat als mijn kind nieuwe dingen heel spannend vindt?
  • Waarom is een fijne prikkelbalans zo belangrijk?
  • De wisselwerking tussen jou en jouw kind.
  • Wat te doen bij boze buien?

Tijdens de masterclass is er ruimte voor het stellen van jouw eigen vragen.

Heb je na het lezen van deze tekst toch nog vragen? Stuur me gerust een mailtje.

Groetjes Stefanie

Als je weet wat jouw gevoelige kind nodig heeft om zich fijn te voelen, geeft dat rust, ontspanning en vertrouwen. En een kind dat weer lekker in haar vel zit.

Praktisch:

Datum: er staat geen live masterclass gepland. Je kunt de replay van de laatste masterclass via onderstaand formulier bestellen. Deze is dan nog twee weken te bekijken. Ook ontvang je uiteraard het werkboek per mail.

Prijs: € 22,50 per scherm

Let op! Mijn mails belanden nogal eens in de Spam map. Ik verstuur de mails handmatig, je ontvangt binnen 24 uur de kijklink in je mail.