Masterclass: het hoogsensitieve kind (met een sterke wil).

Een gelukkig kind, genieten van het ouderschap, vertrouwen in jezelf, je kind en in de toekomst. Ontspannen en in verbinding opvoeden. Soms lijkt het heel ver weg. Je herkent dat jouw kind zich soms anders gedraagt dan andere kinderen. Veel strijd, boze buien en een enorm sterke eigen wil. Discussies om de kleinste dingen. Niets gaat eens vanzelf. En het kost je bakken met energie.

Veel opvoedmethodes werken niet voor hooggevoelige kinderen (met een sterke wil). De strijd en de boze buien worden er vaak eerder erger dan minder door. En de ontspanning en verbinding is vaak nog verder weg. En laat dat nou net zijn waar gevoelige kinderen naar op zoek zijn. Ze voelen zich vaak onbegrepen. En gaan op een gegeven moment ook zien dat het bij hen anders werkt dan bij andere kinderen. Dat zal jij als ouder vast ook wel herkennen.


– Als je leert omgaan met jouw gevoeligheid, dan zit je zoveel lekkerder in je vel. Dan is hooggevoelig zijn een eigenschap waar je enorm van kunt genieten! –


Wat gaat de masterclass jou brengen?

Hooggevoelige kinderen nemen de wereld heel intens waar. Ze voelen veel, ze ruiken veel, ze beleven smaken en geluiden intenser. En dan is er nog die soms zo complexe innerlijke belevingswereld. Die eeuwige waarom vragen. Nadenken over de grote dingen van het leven. Ook al zijn kinderen soms nog zo jong. Je kunt je vast voorstellen dat hun hoofd daardoor regelmatig vol is. De boze buien en korte lontjes zijn een vorm van ontlading. Een teken van overprikkeling.

Hoe zou het zijn als je de handvatten hebt om hier mee om te gaan? Om de overprikkeling bij je kind te gaan herkennen en je kind te helpen dit ook zélf te gaan herkennen? Zodat jullie samen andere keuzes kunnen maken, waardoor de overprikkeling afneemt. En dus die boze buien.

En daarmee komt ook de rust en ontspanning weer terug binnen jullie gezin. Je loopt niet meer op eieren, wachtend op de volgende uitbarsting. Maar je kunt weer genieten van het ouderschap en je voelt weer meer ruimte voor jezelf.

Als je weet wat jouw hooggevoelige kind nodig heeft om zich fijn te voelen, zit het zoveel lekkerder in zijn vel.

Als je weet hoe je met jouw eigen gevoeligheid en/of die van je kind kunt omgaan, wat jullie nodig hebben om goed voor jezelf te zorgen, dan zit je echt zo veel lekkerder in je vel! Je zult dan ook ervaren dat die gevoeligheid geen last is, maar vooral een eigenschap is waar je óók heel veel van kunt genieten en plezier aan kunt beleven! Want vaak vergeten we dat door alle struggels die we tegenkomen. En lijkt het een ontzettend lastige eigenschap die geen voordelen heeft. Logisch als je in die negatieve vicieuze cirkel zit. Het is tijd om uit die cirkel te stappen. En te kijken naar de mogelijkheden die er nog meer zijn.

Na het volgen van deze masterclass heb je inzicht in:

  • Wat hooggevoeligheid is. En wat kenmerkend is voor een sterke wil.
  • Hoe je overprikkeling en onderprikkeling herkent.
  • Hoe je met de boze buien van jouw kind omgaat.
  • Hoe je een plan kunt maken om ervoor te zorgen dat de overprikkeling af gaat nemen. En daarmee de boze buien. Bijvoorbeeld door te kijken naar wat de behoeften van jouw kind zijn in ontspanning en ontlading. Maar óók in uitdaging.
  • En welke rol jij als ouder daarin speelt. Want hooggevoelige kinderen zijn een ster in het spiegelen van hun omgeving!

Praktisch:

Datum: Woensdag 25 januari 2023
Tijd: 09:30 tot 11:00

Het is een online masterclass, er komt een replay. Dus kan je er niet live bij zijn, je kunt nog een week lang terugkijken op een dag en een tijdstip dat voor jou uitkomt! De replay blijft een week beschikbaar.

Jouw investering is: €25,00 per scherm

Na de masterclass ontvang je per mail een werkboek.Aanmelden voor de masterclass:

Aanmelden voor de masterclass kan via onderstaand formulier. Je ontvangt binnen 48 uur van mij een mail met een factuur en een betaallink. Let op! Deze beland heel vaak in de spam map!

Heb je vragen of wil je graag een factuur ontvangen? Stuur me gerust een mailtje.