Coaching voor hoogsensitieve moeders

Je wordt wakker na een fijn dagje met jullie gezin gisteren. Je glimlacht. Je rekt je uit en staat op. Het is nog stil in huis. Nog even een momentje voor jezelf, voordat de ochtendspits van jullie gezin begint. Je weet van jezelf dat je dit nodig hebt om de dag fijn te beginnen.

Sinds je jezelf regelmatig te vragen stelt ‘hoe voel ik me nu?’ en ‘wat heb ik nu nodig?’ en daar ook daadwerkelijk ruimte voor maakt, zit je steeds lekkerder in je vel. Je spreekt weer meer af met vriendinnen en je bent zelfs weer gaat sporten. Je voelt je opgelucht, dat het gevoel van uitputting en constante frustratie steeds verder achter je ligt.

Je weet wat jij nodig hebt om goed voor jezelf te kunnen zorgen, en wat belangrijk voor je is. Doordat je je energieker en meer ontspannen voelt, merk je dat het je ook beter lukt om met de uitdagingen van het moederschap om te gaan. Je hebt weer energie om leuke dingen te doen met je kinderen. Je merkt aan ze dat ze het fijn vinden. En als er dan toch een lastig moment is, dan merk je dat jij veel rustiger reageert en jouw grens duidelijk aangeeft. Je wilt graag verbinding met je kinderen en weet tegelijkertijd dat ook jouw eigen grenzen belangrijk zijn. Het voelt meer in balans.

Het voelt eindelijk alsof er een rustigere periode aangebroken is. Je voelt je opgelucht en vol vertrouwen. Je zet een kopje thee, gaat lekker zitten in het zonnetje en geniet van dit gevoel.

Je wéét het, je voelt het. Ook al komen er ongetwijfeld nog uitdagingen op ons pad, ik kan ze aan. Wij, als gezin kunnen het aan.

Hoogsensitiviteit en het moederschap.

Als hoogsensitieve moeder kan het van tijd tot tijd best een uitdaging zijn om je balans te bewaren. Jouw eigen prikkel balans, ruimte om te ontspannen, ontladen en op te laden. En daarnaast ook de behoeften van jouw gezin. Als hoogsensitieve moeder voel je vaak haarfijn aan hoe jouw andere gezinsleden erbij zitten. Gezelligheid en harmonie zijn waarschijnlijk erg belangrijk voor je.

Je wilt graag dat het met iedereen goed gaat, zorgt graag voor anderen, maar vergeet daarmee jezelf nog wel eens. Voor eventjes niet erg, maar als dit te lang duurt raak je uitgeput, oververmoeid, wordt jouw lontje korter en dat merk je vaak ook weer terug in de rest van het gezin.

Hoe zou het zijn als…

Jij je weer ontspannen en energiek voelt? En vertrouwen hebt in jezelf, als moeder? En ook in jezelf als vrouw (we zijn natuurlijk niet alleen moeder 😉)? Jij weet hoe jij jouw grenzen kunt voelen en kunt aangeven en hoe jij jouw prikkelbalans in de gaten houdt?

En ben jij niet bang om naar jezelf te kijken en die stappen te zetten die nodig zijn om de verandering ook daadwerkelijk te realiseren?

Neem dan contact op voor een telefonisch kennismakingsgesprek. We bespreken waar jij tegenaan loopt en hoe ik jou daarin kan ondersteunen.


Om je alvast een beeld te geven, dit is wat er bijvoorbeeld aan bod kan komen tijdens een traject:

  • Ontdekken wat belangrijk voor jou is, wat heb jij nodig om je fijn te voelen;
  • Voor welke prikkels ben jij gevoelig en hoe kan jij daarmee omgaan;
  • Hoe je ruimte en tijd kunt maken om op te laden in jullie drukke gezinsleven;
  • Patronen en overtuigingen te onderzoeken en veranderen die jou tegenhouden om het leven te creëeren wat jij graag wilt.
  • Een tafelopstelling om te kijken naar jullie gezinsdynamiek en vaak ook naar de dynamiek van jouw gezin van herkomst. Een opstelling geeft nieuwe inzichten op wat maakt dat je doet wat je doet.


Praktisch:

  • We starten met een intakegesprek, dit duurt een uur tot anderhalf uur.
  • We plannen een reeks sessies in. Waar en hoe we afspreken, bespreken we samen. Ik werk veel buiten, online is ook een optie. Als je weer in je eentje verder kunt en wilt, plannen we een eindgesprek in.

    De sessies duren ongeveer 60 minuten en kosten €69 per 60 minuten naar rato.

Lijkt het jou fijn om in een kleine groep aan de slag te gaan met mindfulness oefeningen, ontdekken hoe jouw spanningsopbouw verloopt en wat je daarmee kunt doen? Neem dan eens een kijkje bij de info over mindfulness voor moeders.