Over mij

Het begon toen ik zwanger was. Ik volgde de groei van mijn kindje. In een boek, ik volgde samen met mijn man de cursus samen bevallen, ik volgde een cursus ter voorbereiding op het geven van borstvoeding. En ik deed aan zwangerschapsyoga. Ik kocht Oei ik groei. Kortom. Ik wilde goed, heel goed, voorbereid zijn!

Al na 12 weken bleek dat het leven van een (aanstaande) moeder nogal eens anders kan lopen dan verwacht. Ik kreeg last van ernstige bekkeninstabiliteit. En dan heb je dus helemaal niks aan al die boeken en kennis. Ik benaderde mijn klachten vanuit mijn hoofd. Als ik dit doe, dan gebeurt dat… Mijn gevoel gaf ik weinig ruimte. Het was te pijnlijk om me zo afhankelijk te voelen, hulp te vragen en weinig te kunnen. Een week voor de geboorte van mijn zoon waren de klachten zo goed als weg. Ineens. Ik genoot die week met volle teugen van de zwangerschap. Om er na de geboorte van mijn zoon achter te komen dat het moederschap dus ook niet controleerbaar is 😊.


Ik begon steeds meer aan mezelf te twijfelen. En voelde me mega onzeker.

Al in die eerste week merkte ik dat mijn zoon sterk reageerde op prikkels. En instinctief wilde ik hem er voor beschermen. Maar ja, eerste kindje, ik dacht dat hebben alle baby’s en ik voel me gewoon mega onzeker. Ik wil mijn kind niet verpesten. Maar toch bleek dat niet alle baby’s zo gevoelig waren als die van mij. Ik probeerde van alles. Inbakeren (dat vond hij verschrikkelijk, mijn hart brak iedere keer dat we het probeerden!), draagdoek, wandelen, wandelen en ook nog wandelen. Het bedje voorverwarmen, ik verslond artikelen op internet en ging langs het CJG. Laten huilen was het advies. Want anders zou ik hem verwennen. Slik… Het laten huilen paste niet bij mij. Ik vond het verschrikkelijk en heb dat ook (gelukkig!) niet lang volgehouden.

Ik begon steeds meer aan mezelf te twijfelen. En de gevoeligheid bleef. De baby werd een peuter en ook nog eens grote broer. Mensen zeiden: ‘het is een fase, het gaat wel voorbij.’ Inmiddels weet ik dat het geen fase is 😉

– Ik gun het ieder kind dat zijn ouder hem ziet en begrijpt. Of in ieder geval hem probeert te begrijpen. En ik gun het iedere ouder dat je je kind kunt helpen opgroeien tot een stabiele, bewuste volwassene, op een manier die bij jou past! –Met vallen en opstaan kwam ik steeds meer bij mijn gevoel. En koos ik voor wat goed voelde voor mijn gezin. En voor mij.

Met heel veel vallen en heel veel opstaan ging het steeds beter. En toch miste ik iets (die eeuwige leerhonger en het ‘waarom’ weten van dingen zit diepgebakken… en is ook één van mijn kwaliteiten 😉) en ik besloot de opleiding tot holistisch kindercoach te volgen bij Sonnevelt. Het denken en voelen kwamen samen! Er ging een wereld voor me open. Stap voor stap ging ik me weer verbinden met mijn gevoel. Wat past bij mij, wat past bij mijn gezin? In plaats van wat staat er in de boekjes, op internet of welk advies geven anderen mij?

Ik voelde me steeds energieker en zekerder over mijn keuzes. Ik voelde meer ruimte om beter voor mezelf te zorgen omdat ik wist en voelde dat ik dat nodig heb om er goed voor mijn kinderen te kunnen zijn. Want ooooh…. Wat zijn die twee schatjes van mij toch mooie spiegels. En confronterend ook vooral…

En, misschien nog wel het belangrijkste. Ik begon te genieten van het moederschap! En als het even wat minder lekker loopt (ja, ook hier loopt niet altijd alles op rolletjes. Iets met een loodgieter en een lekkende kraan.), dan weet ik wat me te doen staat, wat ons te doen staat om die rust te hervinden.

Opvoeden en leven in verbinding met jezelf en met je kind.

Terug naar je gevoel. In verbinding zijn met jezelf. In verbinding zijn met je kind. Met al zijn mooie en soms uitdagende eigenschappen. Ik gun het ieder kind dat zijn ouder hem ziet en begrijpt. Of in ieder geval hem probeert te begrijpen. En ik gun het iedere ouder dat je je kind kunt helpen opgroeien tot een stabiele, bewuste volwassene, op een manier die bij jou past!

Herken jij jezelf in mijn verhaal en ben je op zoek naar die verbinding met jezelf en je kind? Naar de rust en ontspanning? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek waarin we bespreken waar je tegenaan loopt en wat jouw verlangen is. Je kunt telefonisch of per mail een afspraak maken.

Groetjes Stefanie