Mindfulness voor moeders.

Je voelde je vanochtend nog zo ontspannen. En nu is je dochter boos en snauwt tegen je dat je de stomste moeder van de wereld bent.

Of je zoon slaat voor de zoveelste keer met een harde klap de deur achter zich dicht en stampt de trap op.

Je zet je schrap. Onbewust trek je je schouders op en klem je je kaken. En denkt ‘WAAROM KAN HET HIER NOU NOOIT EENS NORMAAL GAAN?!’ Je ademhaling schiet omhoog, je hartslag versnelt. Je voelt de tranen in je ogen prikken. De laatste tijd merk je dat je je steeds vaker gespannen voelt.

Je collega staat (weer) naast je bureau. Of je dit ook nog even kunt oppakken. En met dat hij het zegt, voel je de spanning in je schouders toenemen. Je had het al zo druk.

Het leven kan van tijd tot tijd best veel van je vragen. Je kinderen, je werk, het huishouden, je partner, je vriendinnen en familie. En dan zou het ook nog fijn zijn als je wat tijd voor jezelf kunt maken.

Veel vrouwen rennen van hot naar her en ploffen ’s avonds doodmoe op de bank. Om de volgende dag weer met hetzelfde riedeltje te beginnen. Steeds weer een taak op jouw bordje erbij. En met iedere taak die erbij komt, loopt de spanning verder op.

Vaak neemt ons hoofd het over wanneer er iets gebeurt. Het is niet de situatie die het lastig maakt, maar onze gedachten over de situatie. In de loop van ons leven worden we allemaal gevormd door hoe we zelf opgevoed zijn en door wat we meemaken. We ontwikkelen patronen die ons helpen om te gaan met de situatie op dat moment. Maar niet alle patronen die we hebben ontwikkeld zijn nu nog dienend. En kosten daardoor vaak veel energie. En het belemmert ons in ons in het hier en nu.


mindfulness voor moeders katwijk

Door stil te staan en te voelen, met je aandacht in het hier en nu te zijn ontstaat er ruimte om te voelen hoe het nu écht met je gaat.

Door stil te staan en te voelen, met je aandacht in het hier en nu te zijn ontstaat er ruimte om te voelen hoe het nu écht met je gaat. En te voelen wat je nodig hebt.

Tijdens de mindfulness voor moeders gaan we aan de slag met mindfulness oefeningen. Ons lijf is zo ontzettend wijs en kan ons heel veel vertellen als we maar tijd maken om te voelen en bewust stil te staan bij dat wat er is.

Naast dat we aan de slag gaan met mindfulness oefeningen, maken we ook de koppeling naar hoe spanning en ontspanning voor jou werkt. En wat je daarmee in je dagelijks leven kunt doen zodat je je meer ontspannen voelt en vertrouwen in jezelf hebt. Welke uitdaging je ook op jouw pad tegenkomt.

Praktisch:

Een nieuwe datum volgt binnenkort
Investering: € 22,50
Adres: Nolensstraat 1 in Katwijk

Ik zorg voor een kopje thee of koffie en een gezonde versnapering.


We starten binnen, het kan zijn dat we een deel ook nog buiten doen. Het is fijn hier rekening mee te houden in kledingkeuze, schoenen en eventueel een flesje water mee te nemen. Er is plek voor maximaal 6 moeders. De avond gaat door bij 4 aanmeldingen.