Coaching voor ouders en hun hooggevoelige kind.

– Opvoeden vanuit verbinding, ontspannen en met vol vertrouwen in jezelf en in je kind.-

Opvoeden vanuit verbinding, ontspannen en met vol vertrouwen in jezelf en in je kind. Diep van binnen weet je wat goed is voor jouw kind en voor jouw gezin. Wat goed is voor jou. Als je jezelf toestaat weer te luisteren naar je intuïtie, naar je gevoel, dan ga je kiezen voor wat jij belangrijk vindt. En van daaruit komt er weer plezier in het moederschap, het genieten van je kinderen, tijd en ruimte voor de dingen die belangrijk zijn voor jou. Dingen doen waar jij van oplaadt. Dingen waar jij je blij door voelt!

Door de dagelijkse bezigheden, de negatieve spiraal waar jullie misschien in zitten, belemmerende overtuigingen en meningen van anderen, vergeten we nogal eens wie we werkelijk zijn en hoe we onze situatie kunnen veranderen. En wat wij als moeder nou écht belangrijk vinden in de opvoeding van ons kind. We vinden het vaak spannend om te kiezen voor de manier van opvoeden en leven die het beste bij ons past. Want wat als je het niet goed doet?

Ik geloof er in dat er voor ieder gezin iets anders past.


Als jij gaat opvoeden vanuit verbinding met jezelf, op een manier die bij jou past. En op een manier die bij jouw kind, jouw gezin past. Dan gaat het opvoeden een stuk makkelijker. Ik geloof niet in een standaard opvoedmethode. Ik geloof in dicht bij jezelf komen en blijven.

Hooggevoelige kinderen zijn een kei in het spiegelen van dingen die in jullie gezin aandacht mogen krijgen. Misschien mag jij meer tijd voor jezelf maken, of jezelf meer uitspreken en je behoeften aangeven of misschien juist meer je grenzen aangeven.

Kinderen die zien dat hun moeder kiest voor wat zij echt belangrijk vindt en haar gevoel en hart volgt en zien dat hun moeder goed voor zichzelf zorgt, leren dat zij óók goed voor zichzelf mogen zorgen. Ze leren dat goed voor jezelf zorgen één van de belangrijkste dingen is om je fijn te voelen (en al helemaal als hooggevoelig persoon!).

Dit geeft kinderen zelfvertrouwen en een stevige basis voor de rest van hun leven. Kinderen leren door te ervaren, door wat ze jou als moeder zien doen (en van wat ze hun vader zien doen natuurlijk 😉).

Wat gaat een traject met mij, jou brengen?

Als je gaat opvoeden vanuit verbinding met jezelf en als jij ook naar jouw eigen gedrag durft te kijken, dan zullen de boze buien van jouw hooggevoelige kind afnemen en is het helder wat jullie als gezin belangrijk vinden. En omdat je kiest voor wat jij belangrijk vindt, is het makkelijker om daarin ook consequent en duidelijk te zijn in de opvoeding. Wat rust en duidelijkheid brengt voor je kinderen.

Je hebt inzicht hebt in de mooie eigenschap die hooggevoeligheid en vandaaruit kan jij je kind er ook in begeleiden. Je ziet waar jouw kind behoefte aan heeft. En hoe jullie daar samen invulling aan kunnen geven zodat het lekker in zijn vel zit. Als je dit als gezin stap voor stap gaat ontdekken, weet je kind ook hoe het dit zelf kunnen doen als jij als moeder niet bij hem of haar in de buurt bent.

Kinderen die lekker in hun vel zitten en goed voor zichzelf kunnen zorgen. Jij als moeder tijd voor jezelf. Ontspannen op de bank zitten met een lekker kopje thee en een tijdschrift. Zonder dat je je al weer aan het schrap zetten bent voor de volgende driftbui. Je hebt vertrouwen in jezelf. En je weet wat je kunt doen om de rust weer terug te brengen als het toch even iets minder lekker loopt. Je kunt jouw grenzen aangeven. En dat op een manier die bij jou past. Die bij jouw gezin past.

Sluit je ogen en stel je eens voor hoe dat er uit zou zien. Hoe voelt dat?

Voel jij dat het voor jou tijd is om de stap naar meer rust in je gezin. Naar tijd voor jezelf, meer energie en ruimte en vertrouwen in jezelf en je kind te zetten? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Je kunt telefonisch of per mail contact opnemen, dan plannen we een afspraak in.

Praktisch:

– Buiten en in beweging zijn brengt ontspanning en dat zorgt ervoor dat een kind openstaat voor leren.-

Kennismakingsgesprek
We bespreken wat jouw vraag is en hoe we daarmee samen aan de slag gaan. We plannen een afspraak in voor een intake gesprek. Het kennismakingsgesprek duurt 20 minuten en is gratis. Het kennismakingsgesprek is telefonisch of online. Wat voor jou het prettigst voelt.

En hoe verder?
Tijdens het intakegesprek verdiepen we jouw vraag, welk resultaat wil je behalen? Wat is jouw verlangen? Hoe ziet dat eruit?

We stellen een concreet doel. En om jullie goed te kunnen ondersteunen bespreken we ook de geschiedenis van jullie gezin. Hierna plannen we een aantal sessies vooruit. Op die manier zorgen we continuïteit in het traject. Wijzigingen tussentijds zijn altijd mogelijk.

De oudersessies kunnen buiten tijdens een wandeling, bij jullie thuis (afhankelijk van de afstand) of online plaatsvinden. De sessies met jouw kind vinden buiten plaats. Als het écht met bakken uit de lucht komt, bij jullie thuis. De sessies met kinderen zijn ingericht op spelend leren met af en toe een pauze.

Investering:
Een losse sessie (zonder traject) kost €75,- per 60 minuten.
Het intake gesprek duurt 60 – 90 minuten en kost €89,-.
Een sessie onderdeel van het traject kost €69,- per 60 minuten.
Bij een reistijd van meer dan 15 minuten wordt het tarief van een sessie naar rato in rekening gebracht.
Voor een reisafstand van meer dan 5 km per enkele reis worden per km reiskosten van €0,19 km in rekening gebracht.

Voor een succesvol traject is het ontzettend belangrijk dat je aan de slag gaat met de inzichten die je in de sessies krijgt, dat je handvatten gaat uitproberen. Alles wat je aandacht geeft groeit!