Mindfulness voor meiden middagen

In het dagelijks leven zijn we vaak veel bezig vanuit ons hoofd. Waardoor we het contact met ons lijf nogal eens verliezen.

Om te voelen hoe het met je gaat, waar je behoefte aan hebt, wat je nodig hebt om lekker in je vel te zitten en je fijn te voelen, is het contact met je lijf heel belangrijk. En is het ook belangrijk om onze emoties te doorvoelen.

Veel hoogsensitieve meiden hebben regelmatig last van piekeren, faalangst en negatieve gedachten.

Ze hebben problemen met slapen, hebben vaak last van buikpijn of hoofdpijn en vinden het spannend om nieuwe dingen te doen. Moeite met je eigen grenzen aanvoelen en aangeven en het gevoel anders te zijn dan anderen kan best lastig voelen. Want hoe ga je daar mee om?

Tijdens de mindfulness voor meiden middagen gaan we kennismaken met mindfulness. En dat doen we in een groepje met gelijkgestemde meiden van 7 t/m 10 jaar. Door op een rustig moment te oefenen, wordt het makkelijk mindfulness mee te nemen in het dagelijks leven. En de rust en ontspanning die het met zich mee brengt natuurlijk ook.

We doen bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, we maken kennis met onze zintuigen, leren wat emoties ons te vertellen hebben en dat doen we natuurlijk spelenderwijs.

Naast dat we allerlei dingen leren is het voor hoogsensitieve meiden vaak ook heel fijn om gelijkgestemden te ontmoeten. Om te ontdekken dat het bij anderen net zo werkt als bij jou. En je daardoor wat minder alleen te voelen en juist meer begrepen. We gaan lekker naar buiten, naar een plek in de buurt. Bijvoorbeeld de duinen, het strand of het bos.

Wil jij jouw dochter handvatten meegeven waardoor ze zich makkelijker kan ontspannen? En dat ze dat leert tijdens een ontspannen en gezellige middag in de natuur? Meld haar dan aan voor de eerste mindfulness voor meiden middag.

Groetjes Stefanie


Praktisch:

Data:
woensdag 3 juli 14:30 tot 16:00 – voor meiden van 7 t/m 10 jaar €16
woensdag 4 september 14:30 tot 16:00 – voor meiden van 7 t/m 10 jaar €16
woensdag 9 oktober 14:30 tot 16:00 – voor meiden van 7 t/m 10 jaar €16
woensdag 6 november 14:30 tot 16:00 – voor meiden van 7 t/m 10 jaar €16
woensdag 4 december 14:30 tot 16:00 – voor meiden van 7 t/m 10 jaar €16Locatie: Nolensstraat 1 in Katwijk. Als de deur dicht is mag je op de witte deurbel drukken. Dan kom ik de deur open doen. De middag gaat door bij 4 of meer aanmeldingen.

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Let op! Verder informatie volgt een aantal dagen voor de mindfulness voor meiden middag. Mijn mail beland helaas nogal eens in de spam map.