Geef je kind vertrouwen en het zelfvertrouwen van je kind zal groeien!

Onlangs schreef ik over loslaten. Wanneer je iets meer loslaat, krijgt je kind de ruimte om te groeien. Zichzelf te ontwikkelen. En om los te kunnen laten, is vertrouwen enorm belangrijk. Vertrouwen in je kind. En vertrouwen in jezelf en je partner. Een volgende stap in het ouderschap. Door je kind jouw vertrouwen te geven en te laten voelen door wat jij laat zien gaat jouw kind óók meer vertrouwen in zichzelf voelen. En andersom werkt dat net zo. Als jij denkt, voelt en dus uitstraalt dat jij denkt dat jouw kind iets (nog) niet kan, zal je kind dat óók voelen.

Welke stapjes kan jij zetten? Om je kind meer los te laten en te vertrouwen op wat je kind al kan en weet? En op wie je kind is? En te vertrouwen op jezelf, op dat wat jij je kind hebt geleerd en nog zal leren om een stabiele en vooral gelukkige volwassene te worden? Vertrouwen is de basis van blijvende verbinding. Loslaten om te groeien en aan de zijlijn staan om je kind te guiden om te groeien en te ontwikkelen. Er zijn als het valt en weer opstaat! Je kind is sterker dan je denkt. Jij bent sterker dan je denkt!

De omgeving waarin jouw kind opgroeit is ontzettend belangrijk voor hoe het zich ontwikkelt. Je zult als moeder momenten gaan tegenkomen waarop het even niet lekker loopt. Het helpt als je op die momenten naar jezelf kijkt, kijkt naar waar jij invloed op hebt. En van daaruit de verandering laten ontstaan.

In februari hebben we tomatenplantjes gezaaid. Allemaal op hetzelfde moment, ze hebben allemaal evenveel water gekregen, komen uit het zelfde zakje zaad… maar ze zijn niet even groot. De één heeft meer licht gehad dan de ander. En als we de omstandigheden wijzigen, dan zullen de kleinere plantjes ook weer meer gaan groeien. En andersom ook. Ieder plantje groeit op zijn eigen tempo. Ieder kind groeit op zijn eigen tempo. En door de omstandigheden voor het ontwikkelen en leren zo fijn en veilig mogelijk te maken, helpen we ze te groeien!

Op maandag 31 mei geef ik om 20:00 een gratis masterclass over hoe jij als moeder van een hooggevoelig kind (met een sterke wil) goed voor jezelf kunt zorgen. Ben jij er bij? Aanmelden kan via onderstaande knop.