Schoolvakantie en een hooggevoelige moeder.

De kinderen worden ouder, iedere vakantie is de situatie toch weer een beetje anders. Helemaal nu. Zijn de musea en pretparken open? Gaan we op vakantie? Is het droog of juist heel regenachtig? Zijn er gezinsleden jarig? Waar zit ik zelf in mijn menstruatiecyclus (jazeker, dat speelt ook mee. Want dat heeft invloed op hoe jij als moeder in je vel zit en waar jij vanuit je natuur behoefte aan hebt!) Geen vakantie is hetzelfde. En daarom bekijk ik per vakantie waar ik rekening mee wil houden en waar mijn behoefte ligt.

Hoe heb ik het deze keer aangepakt?
Dit keer maakten mijn man en ik allebei een lijstje van dingen waar we behoefte aan hadden. Tijd alleen, sporten en we zijn aan het klussen in huis en natuurlijk werk. Mijn man werkt door in de meivakantie en ik werk iets minder. Maar werk ook wel gedeeltelijk door. Dit betekent dat er momenten zijn dat we allebei aan het werk zijn als de kinderen thuis zijn. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om geen opvang bij een kinderdagverblijf te regelen. De kinderen gaan één keer in de week naar mijn ouders en verder zijn mijn man en ik beide één dag vrij. Dus dan blijven er twee dagen over om op te vangen tijdens de vakanties.

Tijd voor jezelf is gewoon écht meeeeega belangrijk! Helemaal als je zelf ook hoogsensitief bent als moeder.
En naast dat de kinderen helpen met het invullen van die paar uur vaak heel belangrijk is, is het net zo belangrijk om juíst in de periode waarin je veel met elkaar thuis bent, zéker als hooggevoelige moeder, ook ruimte te maken voor jezelf. Ter voorbereiding maakte ik vorige week weer een alignmentlist. Een lijstje waar ik opzet waar ik iedere dag aandacht aan wil geven, omdat ik wéét dat ik er energie van krijg! En dat zorgt er voor dat ik lekker in mijn vel zit.

En een goede communicatie onderling helpt ook gewoon enorm.
En daarnaast is onderlinge communicatie gewoon super belangrijk. En dat je niet zo streng bent voor jezelf 😉 we hebben allemaal wel eens onze dag niet. Jij niet, maar ook je kinderen niet. Dus soms is het ook gewoon helemaal dikke prima om een leuke film aan te zetten, een bak popcorn te maken en gezellig een film te kijken. Gewoon omdat dat ook wel eens makkelijk is. En ruimte geeft. Ook dát is goed voor jezelf zorgen 😊

Fijne vakantie nog! En mocht je merken dat je behoefte hebt aan een beetje lucht? Wil je graag dat ik met je meedenk? Een inzichtsessie van 30 minuten is gratis en vrijblijvend. Stuur me dus gerust een berichtje voor een afspraak! Je vindt mijn contactgegevens HIER.