Waarom doe ik wat ik doe?

Waarom doe ik wat ik doe… Met heel mijn hart? Met mijn hele ziel en zaligheid? Ik heb als vrouw en als moeder een flinke zoektocht gehad naar mezelf, maar ook naar handvatten voor de opvoeding van mijn twee gevoelige kinderen. Ik probeerde verschillende opvoedstijlen uit, maar niets leek te werken, ik vroeg bij het bureautje om tips, volgde een cursus, niks… geen verschil.

Toen besloot ik de opleiding tot kindercoach te volgen. En de opleiding tot kindercoach bij Sonnevelt is vanuit een holistische visie. En dat sprak me aan. Al tijdens de eerste les ontdekte en leerde ik dingen die mijn ogen openden. Een hele andere benadering dan ik van andere methoden gewend was. Ruimte om MIJN gevoel te volgen, te kijken wat past bij MIJN KINDEREN en MIJN GEZIN. In plaats van te doen wat ‘iedereen’ doet. En dat bracht zoveel verandering, zoveel rust. Dat ik dacht, ik gun andere ouders dit ook!

Een fijn gezinsleven, plezier in de opvoeding en je kind gelukkig zien, dat wil toch iedereen?

Ik coachte al volwassenen en maakte de switch naar ouders en kinderen. Een fijn gezinsleven, plezier in de opvoeding en bovenal een gelukkig kind, dat wil toch iedereen?! Dit gun ik alle moeders. En ik wil daar graag een verschil in maken. Want je hoeft niet iedere dag worstelend de dag door te komen, iedere avond uitgeblust op de bank te ploffen, ’s ochtends te denken ‘daar gaan we weer’ of moedeloos naar de toekomst te kijken. Je hebt er geen vertrouwen meer in dat het anders kan, want je hebt al zoveel geprobeerd.

De opvoeding van een hoogsensitief kind is écht anders.

De opvoeding van een hoogsensitief kind werkt echt anders, vraagt iets anders van jou als moeder. En aangezien de minderheid van de mensen, twintig procent, hoogsensitief is, worden de standaard opvoed adviezen daar niet, of maar gedeeltelijk op afgestemd.

Tegenwoordig komt er gelukkig steeds meer ruimte voor opvoeding in verbinding. Iets waar hoogsensitieve kinderen goed bij gedijen. En dan bedoel ik niet, alles mag alles kan. Maar in verbinding en met grenzen.

Jouw hoogsensitieve kind zal meer dan andere kinderen tijd nodig hebben om op te laden, zal sneller overprikkeld raken en daardoor misschien boze buien hebben of zich juist heel erg verdrietig voelen. Extra veel knuffels van papa en mama nodig hebben, tien keer zijn bed uitkomen omdat hij niet kan slapen, moeite hebben met eten van bepaalde soorten voedsel, gevoeliger zijn voor geluid.

Volg je gevoel, vertrouw op jezelf, dan wordt de opvoeding van jouw hoogsensitieve kind een stuk fijner!

En als jij als ouder weet hoe je daarmee kunt omgaan en als je vertrouwt op jezelf, op jouw MOEDERGEVOEL…. Dan wordt de opvoeding een stuk fijner. En precies dat, dat is de reden waarom ik graag doe wat ik doe.

En dat geldt natuurlijk niet alleen voor moeders van hoogsensitieve kinderen, maar voor alle moeders, voor alle ouders!

Kijk jij ook zo uit naar meer rust binnen je gezin? Wil je weer meer plezier hebben in de opvoeding van jouw kind? En wil je vertrouwen op jezelf, dat op hoe JIJ jouw kinderen opvoedt, goed voelt? En bij JOU past? Ik help je graag om deze stappen te zetten!