Ik weet het als moeder ook wel eens niet.

Iedere ouder heeft wel eens zorgen. De opvoeding vraagt van ons allemaal van tijd tot tijd wat extra energie en inspanning. En soms denken mensen dat dat bij mij als ouder- en kindercoach anders is. Want ik weet toch wat ik moet doen om zelf lekker in mijn vel te zitten en ik weet toch wat mijn kinderen helpt om zich fijn te voelen?

Maar dat is helaas niet hoe het werkt. Ook bij ons thuis komen we wel eens voor uitdagingen te staan. En ook ik wil wel eens een dagje geen moeder zijn, of een weekje. Maar ik denk dat ik ze na twee dagen wel weer wil zien en heel erg ga missen 😊

Moeder of vader zijn van een gevoelig kind vraagt soms veel van jou als ouder.

Moeder of vader zijn van een gevoelig kind vraagt soms (of vaak) veel van jou als ouder. Ik hoor van veel moeders dat ze vaak tien stappen vooruit denken, dat ze activiteiten vooraf goed plannen, hebben we genoeg eten en drinken mee, is het niet te druk, te warm, te koud, te ver weg, te saai, te veel geluid en ga zo maar door.

En vaak herken je bij je kind al bepaalde signalen, zodat je weet hoe het er voor staat. En veel ouders die bij mij komen hebben al best wat pittige ervaringen achter de rug. En zijn bang dat het weer hetzelfde zal verlopen in bepaalde situaties als voorheen.

En daar steeds op anticiperen kost bakken met energie. En daarom is het ook zo ontzettend belangrijk om ook tijd voor jezelf te maken. De laatste tijd merk ik dat ook de spanning bij ons thuis weer wat toeneemt, Sinterklaas, de dagen worden korter, we zijn minder buiten en we zijn eigenlijk gewoon echt heel erg toe aan de kerstvakantie.

En dan kan je ervoor kiezen door te gaan, of te luisteren naar de signalen en extra zelfzorg momenten te creëren.

Mijn eerste neiging is schouders eronder en doorgaan! Nog even mijn online programma uitwerken, nog even pagina’s voor mijn website herschrijven. Terwijl mijn lichaam aan de andere kant echt hele duidelijke signalen geeft dat het tijd is voor meer rust en ontspanning.

Dus de komende tijd plan ik wat extra momentjes voor mezelf in mijn agenda (ja je leest het goed, dat plan ik in, want anders is de kans heel groot dat er weer niets van komt…) zodat ik mijn batterij weer langzaamaan wat voller laat lopen.

Zo zie je maar, zoals ze zeggen bij de loodgieter lekt de kraan ook. Een ouder- en kindercoach heeft er ook wel eens behoefte aan om een vakantie te boeken van 4 weken naar een warm land om daar in een hangmat in de zon boeken te lezen en smoothies te drinken. En verder HE-LE-MAAL niks te doen 😉

Een paar tips om meer vertrouwen te krijgen in het reilen en zeilen binnen jouw gezin.

Overigens help je jezelf er ook enorm mee (en de rest van je gezin ook) als je gaat zien dat er ook heel veel wel goed gaat. Wij mensen zijn er op gemaakt om vooral de negatieve dingen te zien. Door de negatieve dingen te zien vergroot het onze kans op overleven. Want daardoor zien we ook eerder dreigend gevaar.

Maar als je jezelf aanleert om ook de positieve dingen van de dag te zien, of van een situatie, of een dagdeel, een uur, net hoe jij het fijn vindt.. dan maak je nieuwe verbindingen aan in je brein. Waardoor je steeds meer van dit soort positieve dingen zal gaan zien. En daardoor zal je vertrouwen in een positief verloop van de dag ook toenemen.

Mij helpt het ook om een intentie te zetten. Ik zet een intentie voor de dag (hoe wil ik graag mijn dag beleven) en ook regelmatig voor een bepaald tijdsblok. Bijvoorbeeld: ik voel me verbonden met mijn kinderen. Dat is heel anders dan: we gaan een super gezellige ochtend hebben! De kans op telleurstelling is bij de tweede een stuk groter. Want misschien vind je de ochtend wel ‘mislukt’ als het voor een moment niet zo gezellig was. Leg de lat wat lager voor jezelf. Zodat je eerder succeservaringen zult hebben!

ouder en kindercoach voor hooggevoelige kinderen

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Wil jij graag weten hoe jij jouw kind kan helpen om te gaan met zijn of haar gevoeligheid? Of misschien juist met jouw eigen gevoeligheid? Of loop je al een tijd rond met vragen rondom de opvoeding van jouw hooggevoelige kind waar je nu eindelijk wel eens een antwoord op zou willen? Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Het duurt ongeveer 20 minuutjes en vindt online of telefonisch plaats. Wil je een afspraak maken? Dit kan telefonisch 0648731556 of per mail info@coach-praktijk-stefanie.nl . Goed om te weten is dat ik geen wachtlijst heb, je kunt dus op korte termijn bij mij terecht met jouw vragen of voor een luisterend oor.

Lieve groet,

Stefanie