Online masterclass voor hoogsensitieve moeders: hoogsensitiviteit van last naar kracht.

Toen ik moeder werd veranderde er veel. Niet alleen in het dagelijks leven, de verantwoordelijkheid voor mijn pasgeboren zoon, mijn rol als moeder. Maar ook leek het alsof mijn gevoeligheid sterker werd.

Voor mijn eerste zwangerschap wist ik al dat ik hoogsensitief ben. Maar ik had me nog niet zozeer gerealiseerd welke invloed het moederschap er op zou hebben en andersom.

Mijn ‘voelsprieten’ maakten overuren. Het geluid van mijn huilende zoon kwam soms zo heftig binnen. Ik wilde zo graag dat hij zich fijn voelde. En daarbij vond ik het geluid enorm intens (ik ben heel gevoelig voor geluiden).

Ik voelde me heel erg onzeker in het moederschap. Deed ik het wel goed? De boekjes, internet en mijn omgeving zeggen dat het anders ‘hoort’. Maar waarom voelt het dan alsof het recht tegen mijn moedergevoel en mijn intuïtie indruist?

Ik weet zeker dat het moederschap en de mooie en soms o zo pittige reis die het is, mij dichter bij mijn gevoel heeft gebracht. Weer in verbinding met mijn intuïtie en mezelf.

En die ‘uitvergrootte’ gevoeligheid? Een logisch gevolg van niet goed genoeg voor mezelf zorgen en te weinig ruimte maken om te ontprikkelen en op te laden.

En tsja, het gezinsleven brengt ook gewoon meer prikkels met zich mee. Prikkels waarvan je niet altijd even zomaar weg kunt lopen, fijne prikkels en ook prikkels waarvan je misschien zou willen dat ze er niet waren. Tel daarbij de zorgen die je om je kinderen kunt hebben op.Als je jezelf en jouw gevoeligheid, jouw hoogsensitiviteit, steeds beter leert kennen, jezit je steeds lekkerder in je vel.

Mijn ervaring is dat als je jezelf en jouw gevoeligheid, jouw hoogsensitiviteit, steeds beter leert kennen, je steeds lekkerder in je vel zit. Je meer ontspannen voelt en je dan ook echt kunt genieten van je gevoeligheid in plaats van het alleen als last te ervaren.

Hoogsensitief zijn betekent niet alle prikkels vermijden om overprikkeling te voorkomen. Het betekent een juiste balans vinden die voor jou past, op dat moment, op die fase in je leven. Want naast dat het vermijden van prikkels soms fijn kan zijn. Is het ook juist belangrijk om op zoek te gaan naar dat wat jou voedt. Zowel op het gebied van bijvoorbeeld sociale contacten, je werk, je gezin, de omgeving waarin je je bevindt en hobby’s.

Ik herken me niet alleen in het hoogsensitieve stuk, maar heb juist ook behoefte aan prikkels en uitdaging.

Veel vrouwen herkennen zich niet direct alleen in het hoogsensitieve stukje. Maar herkennen ook de behoefte aan prikkels. En uitdaging. De behoefte aan verandering en afwisseling. Naast hoogsensitief kan je ook high sensation seeker zijn. En die combinatie is vaak een extra uitdaging. Elaine Aron noemt dit ook wel leven met één voet op het gaspedaal en één voet op de rem. Vanuit de behoefte aan rust én uitdaging.

Wat gaan we doen tijdens de masterclass?

Tijdens deze masterclass zet ik graag samen met jou de eerste stappen naar ontdekken wat jij als hoogsensitieve moeder, hoogsensitieve vrouw, nodig hebt om je fijn te voelen. De eerste stappen naar meer in verbinding komen met jezelf en met wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten.

Ook duiken we in de theorie over hoogsensitiviteit en ons brein. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van je vragen.

Wil jij graag leren omgaan met jouw hoogsensitiviteit? Dan is deze masterclass een mooie eerste stap voor jou.

Praktisch:

Datum: binnenkort plaats ik een nieuwe datum op mijn website. Blijf je graag op de hoogte? Laat het me weten via een mailtje, dan stuur ik je een update zodra ik meer weet 🙂

Er is een replay beschikbaar zodat je ook op een later moment kunt terugkijken of de masterclass nog eens kunt volgen.

Heb je nog vragen? Stuur me gerust een mailtje, ik beantwoord ze graag!

Groetjes Stefanie