Ouder- & kindercoaching


Waarom doet mijn kind niet zoals andere kinderen? Waarom kan het niet gewoon luisteren?!

Ik maak me zorgen, straks willen andere kinderen niet meer met mijn kind spelen. Het komt nooit meer goed..

Wat zullen andere mensen wel niet denken?


Zomaar een aantal voorbeelden van gedachten die in je hoofd kunnen rondtollen als je het gevoel dat je de grip kwijt bent en je niet weet hoe je uit de vicieuze cirkel kan komen. Het put je uit, je raakt oververmoeid. En je ziet je kind steeds verder afglijden.

Is jouw kind snel en vaak boos en geprikkeld? En heb je al van alles geprobeerd om daar verandering in te brengen? En weet je nu gewoon echt niet meer wat je moet doen?


Hoe zou het zijn als:

Je kind leert ervoor te zorgen dat het niet zo snel meer overprikkeld raakt

En als dat wel een keer gebeurt, het óók leert hoe zich weer ontspannen kan voelen?

Je kind weer vertrouwen in zichzelf heeft?

Zijn of haar gevoeligheid gaat zien als een mooie kwaliteit.

Jij als moeder weet hoe je strijd kunt voorkomen? En weet wat jij kunt doen om je kind te begeleiden in zijn of haar gevoeligheid? Zodat het een stuk gezelliger is bij jullie thuis!


Als jij bereid bent naar jouw rol als ouder te kijken, en als jij je kind daarbij de begeleiding geeft die nodig is. Vanuit jezelf, of met mij als coach. Dan zul je weer rust binnen je gezin ervaren. En die gekmakende gedachten? Die ben je dan ook kwijt…

Als wij een coachtraject doorlopen kijken we samen naar wat op dit moment jouw aandacht vraagt. Waar loop je tegenaan in de opvoeding, in je rol als moeder? Wat vind jouw kind lastig? En wat is jullie gewenste situatie?

Bij de start van het traject bespreken we in grote lijnen hoe het traject er uit ziet en waar we naar toe werken.


Na afronding van het traject:

Is er meer rust binnen je gezin.

Heb je inzicht in het gedrag van je kind.

En inzicht in jouw rol als ouder en jouw eigen gedrag.

Voel je je weer vol zelfvertrouwen over de opvoeding van je kind.

Heb je weer energie om leuke dingen te ondernemen.

Heeft jouw kind weer vertrouwen in zichzelf en weet het hoe het kan omgaan met zijn of haar gevoeligheid.

Hoe zien de sessies eruit?

Ik coach ouders en hoogsensitieve kinderen om hun gevoeligheid als kracht te gaan ervaren!

Waar we bijvoorbeeld mee aan de slag gaan:

  • We werken aan zelfvertrouwen door aan de slag te gaan met jullie kwaliteiten (zowel ouder als kind).
  • En hoe kunnen we die mooie kwaliteiten gebruiken om jullie doel te bereiken?
  • We gaan op stap naar het bos (Het echte leven is immers buiten!), het is wetenschappelijk bewezen dat wij mensen blij worden van groen! Daar gaan we aan de slag met oefeningen voor meer ontspanning en zelfvertrouwen.
  • We gaan aan de slag om inzicht te krijgen in over- en onderprikkeling van jullie kind (en nemen daarin meteen mee hoe dat bij jou als ouder zit) en wat je daarmee vervolgens kunt doen.
  • De sessies zijn met jou als ouder, met jullie kind of met ouder en kind.

Spreekt mijn werkwijze jou aan en wil je met mij samen aan de slag? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingssessie.


Welke trajecten zijn er?

Ik vind het belangrijk om aan te sluiten op jullie situatie. Ieder gezin is anders, iedere ouder is anders en ieder kind is anders. Daarom kijken we tijdens het kennismakingsgesprek naar waar jullie behoefte ligt. En soms is dat één sessie om daarna weer zelf verder te kunnen met de handvatten. Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn.

Oudertraject
Het oudertraject is een kort traject waarin jij als ouder tips en handvatten krijgt voor de opvoeding van jouw kind. We kijken samen naar de situaties die jij als ouder lastig vindt en op welke manier je daar verandering in kunt brengen. Dit traject bestaat gemiddeld uit 4 sessies. Online sessies zijn ook mogelijk, handig voor als je verder weg woont. En je hoeft geen oppas te regelen!

Ouder- en kindtraject
Vanaf ongeveer 7 jaar kan ik ook met jouw kind aan de slag. We kijken dan naar wat jouw kind lastig vindt, welke prikkels het vervelend vindt bijvoorbeeld. En waardoor het komt dat het sommige dingen zo spannend vindt of bang is om iets fout te doen. En uiteraard wat het daar dan aan kan doen om het fijner en minder spannend te maken en weer vertrouwen in zichzelf te hebben!

Het kan ook zijn dat jullie in dit traject samen aan de slag gaan tijdens de sessies. Een ouder- en kindtraject bestaat gemiddeld uit 10 sessies. Dit traject start áltijd eerst met jullie als ouders. Hoe het traject er verder uitziet bespreken we samen. Ik stuur jullie na het intake gesprek een voorstel voor het traject.

Losse sessiesOudertraject

Kennismakingssessie van 30 minuten: gratis

Losse sessie van 60 minuten: € 75,-intake gesprek

3 coach sessies met ouder(s)
(60 minuten per sessie)

Tussentijds contact per mail of telefonisch bij vragen

Telefonisch nazorg gesprek van 30 minuten, 3 maanden na afronding van het traject.

Lenen van boeken

Deelname aan de masterclass voor ouders van hoogsensitieve kinderen met een sterke wil.
€359,-