Masterclass: het hooggevoelig kind (met een sterke wil).

Een gelukkig kind, genieten van het moederschap, vertrouwen in jezelf, je kind en in de toekomst. Ontspannen en in verbinding opvoeden. Soms lijkt het heel ver weg. Je herkent dat jouw kind zich soms anders gedraagt dan andere kinderen. Meer strijd, boze buien en een enorm sterke eigen wil. Je hebt misschien al vaker iets gelezen over hooggevoelige kinderen met een sterke wil. En misschien herken jij jouw kind wel in de omschrijving.

Veel opvoedmethodes werken niet voor hooggevoelige kinderen (met een sterke wil). De strijd en de boze buien worden er vaak eerder erger dan minder door. En de ontspanning en verbinding is vaak nog verder weg. Mijn missie is om meer mensen bekend te laten worden met de mooie eigenschap die hooggevoeligheid heet.

Als je weet hoe je met jouw eigen gevoeligheid en/of die van je kind kunt omgaan, wat jullie nodig hebben om goed voor jezelf te zorgen, dan zit je echt zo veel lekkerder in je vel! Je zult dan ook ervaren dat die gevoeligheid geen last is, maar vooral een eigenschap is waar je óók heel veel van kunt genieten en plezier aan kunt beleven! Want vaak vergeten we dat door alle struggels die we tegenkomen. En lijkt het een ontzettend lastige eigenschap die geen voordelen heeft. Logisch als je in die negatieve vicieuze cirkel zit. Het is tijd om uit die cirkel te stappen. En te kijken naar de mogelijkheden die er nog meer zijn. En hoe? Dat vertel ik je graag in mijn masterclass.


– Als je leert omgaan met jouw gevoeligheid, dan zit je zoveel lekkerder in je vel. Dan is hooggevoelig zijn een eigenschap waar je enorm van kunt genieten! –


Wat gaat de masterclass jou brengen?

Hooggevoelige kinderen nemen de wereld heel intens waar. Ze voelen veel, ze ruiken veel, ze beleven smaken en geluiden intenser. En dan is er nog die soms zo complexe innerlijke belevingswereld. Die eeuwige waarom vragen. Nadenken over de grote dingen van het leven. Ook al zijn kinderen soms nog zo jong. Je kunt je vast voorstellen dat hun hoofd daardoor regelmatig vol is. De boze buien en korte lontjes zijn een vorm van ontlading. Een teken van overprikkeling.

Hoe zou het zijn als je de handvatten hebt om hier mee om te gaan? Om de overprikkeling bij je kind te gaan herkennen en je kind te helpen dit ook zélf te gaan herkennen? Zodat jullie samen andere keuzes kunnen maken, waardoor de overprikkeling afneemt. En dus die boze buien.

En daarmee komt ook de rust en ontspanning weer terug binnen jullie gezin. Je loopt niet meer op eieren, wachtend op de volgende uitbarsting. Maar je kunt oprecht weer genieten van het moederschap en je voelt weer meer ruimte voor jezelf.

Na het volgen van deze masterclass heb je inzicht in:

  • Wat hooggevoeligheid is. En wat kenmerkend is voor een sterke wil.
  • Hoe je overprikkeling en onderprikkeling herkent.
  • Hoe je een plan kunt maken om ervoor te zorgen dat de overprikkeling af gaat nemen. En daarmee de boze buien.
  • En welke rol jij als moeder daarin speelt. Want hooggevoelige kinderen zijn een ster in het spiegelen van hun omgeving!

Praktisch:

Datum: Woensdag 13 oktober 2021
Tijd: 10:00 tot 11:00

Het is een online workshop, er komt een replay. Dus kan je er niet live bij zijn, je kunt nog een week lang terugkijken op een dag een tijdstip wat voor jou uitkomt!

Jouw investering is: €15,- per scherm

Na de masterclass ontvang je per mail een werkboek.Aanmelden voor de masterclass:

Na aanmelding ontvang je binnen 48 uur bericht van mij met een bevestiging en een betaallink. Check na die tijd ook je spam mocht je nog niets ontvangen hebben!