Ouder- en kindercoaching

Het is ochtend, tijd om jullie klaar te maken en naar school te gaan. ‘Schoenen aan jongens!’ Je zoon speelt rustig verder. Alsof hij je niet gehoord heeft. ‘Ik zei schoenen aan!’ Je zoon kijkt op. Hij kijkt je boos aan. ‘NEE!’ Je zegt: ‘Het is tijd om naar school te gaan. Trek je schoenen aan.’ ‘IK ZEI TOCH NEE!’ De spieren in je schouders spannen zich aan. Iedere ochtend hetzelfde liedje… Iedere dag weer die strijd om van ALLES.

De driftbuien die steeds vaker voorkomen en beginnen om iets kleins. Je hebt al van alles geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Je voelt je machteloos en moe. En je bent er helemaal klaar mee. Je verlangt er zo enorm naar dat het weer even rustig is thuis. Geen gedoe, maar kinderen die gewoon luisteren als je ze wat vraagt. In plaats van dat ze om het minste of geringste ontploffen.

Je dochter komt thuis uit school en smijt haar tas op de grond. Je vraagt ‘hoe was je dag?’ en je dochter gilt tegen je ‘Het was de stomste schooldag ooit! School is stom! Bemoei je er niet mee!’ Je zucht. Daar gaan we weer…

Het is zondag. Je dochter heeft overmorgen een toets. Je vraagt haar of ze nog gaat leren voor de toets. ‘Ik weet alles heus wel!’ Je weet dat ze nog niet geoefend heeft. ’s Middags vraag je het opnieuw. En dan barst ze in tranen uit. ‘Ik kan het toch niet. Dus ik ga er echt niet voor leren! Ik ben dom. En het gaat nooit lukken!’ Op de dag van de toets heeft je dochter buikpijn. Ze wil niet naar school.

Is jouw kind snel en vaak heel boos en geprikkeld? En heb je al van alles geprobeerd om daar verandering in te brengen? Zit je regelmatig met je handen in het haar? Weet je niet meer wat je nog meer kunt proberen om die felbegeerde rust weer terug te laten keren?

Hoe zou het zijn als:

Je kind leert ervoor te zorgen dat het niet zo snel meer overprikkeld raakt

En als dat wel een keer gebeurt, het óók leert hoe zich weer ontspannen kan voelen?

Je kind weer vertrouwen in zichzelf heeft?

Zijn of haar gevoeligheid gaat zien als een mooie kwaliteit.

Jij als moeder weet hoe je strijd kunt voorkomen? En weet wat jij kunt doen om je kind te begeleiden in zijn of haar gevoeligheid? Zodat het een stuk gezelliger is bij jullie thuis!

Traject voor oudersTraject voor kinderen
intake gesprek

3 coach sessies met ouder (s)

Tussentijds contact per mail of telefonisch bij vragen
(60 minuten)

Lenen van boeken

Deelname aan de online workshop voor ouders van hoogsensitieve kinderen met een sterke wil.
intake gesprek

7 coach sessies met jullie kind

2 keer een tussentijdse evaluatie van 30 minuten (telefonisch of online)

evaluatiegesprek

Lenen van boeken

Deelname aan de online workshop voor ouders van hoogsensitieve kinderen met een sterke wil.
€359,-€ 718,-

Verandering kost tijd en inzet. Willen jullie samen werken aan die verandering? En thuis ook aan de slag met de oefeningen die jullie meekrijgen na de sessies? En denk je… JA! Lijkt me fijn als mijn kind lekkerder in zijn vel zit en het gezelliger wordt bij ons thuis! Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Het oudertraject is een kort traject waarin jij als ouder tips en handvatten krijgt voor de opvoeding van jouw kind. We kijken samen naar de situaties die jij als ouder lastig vindt en op welke manier je daar verandering in kunt brengen.

Vanaf ongeveer 7 jaar kan ik ook met jouw kind aan de slag. We kijken dan naar wat jouw kind lastig vindt, welke prikkels het vervelend vindt bijvoorbeeld. En waardoor het komt dat het sommige dingen zo spannend vindt of bang is om iets fout te doen. En uiteraard wat het daar dan aan kan doen om het fijner en minder spannend te maken! Het kan ook zijn dat jullie in dit traject samen aan de slag gaan tijdens de sessies.

Na afronding van het coachtraject:

Heeft jouw kind weer vertrouwen in zichzelf

Weet je kind hoe het er voor kan zorgen dat het niet overprikkeld raakt. En weet hoe het met de prikkels kan omgaan.

En als dat wel een keer gebeurt, wat het kan doen om zich weer ontspannen te voelen

Weet jij hoe jullie er samen voor kunnen zorgen dat er niet steeds strijd is

Is het een stuk gezelliger bij jullie thuis!


Hoe ziet een coachtraject eruit?

  • We starten met een intake gesprek (ik met jou als moeder/met jullie als ouders). Zo leren we elkaar kennen en bespreken we waar we aan gaan werken. Ook bespreken we dan hoe de sessies eruit zien. Ga ik met jullie kind aan de slag? Of is één van de ouders er ook bij?

  • We plannen een aantal sessies in. Deze sessies doen we bijvoorbeeld in het bos, kinderen vinden het heerlijk om te rennen, klimmen en klauteren en ondertussen dingen te leren. Afspraken bij jullie thuis of bij mij in mijn praktijk zijn ook mogelijk.

  • Samen met jullie kind ga ik uitzoeken wat jouw kind lastige momenten vindt, op welke momenten raakt het overprikkeld. En wat zou het daar zelf aan kunnen veranderen.

  • Heeft je kind last van faalangst? We gaan bijvoorbeeld aan de slag met het ontdekken van de kwaliteiten van je kind en leren wat een leerkuil is. En hoe je jezelf kunt helpen om met plezier te leren! En dat fouten maken écht nodig is om iets nieuws te leren.

  • Tussendoor vindt een evaluatie plaats en kan je eventuele vragen naar me mailen, kunnen we even bellen of mag je me een appje sturen. Zo hoef je niet te blijven rondlopen met een vraag tot onze volgende afspraak!

  • We ronden het traject af met een eindevaluatie.


Spreekt mijn werkwijze jou aan? En willen jullie graag met mij aan de slag Plan dan hieronder een afspraak in voor een gratis kennismakingssessie.